YOU CAN GET ALL

Wednesday, 23 March 2011

Fukushima Nuclear World häpnadsväckande

untaian berita

VIVAnews - Ficklampa egentligen inte hjälpa belysa en mörk gränd som de går igenom. Plus den tunga belastningen av syre tankar och anti-strålning värme på klänningen de bär, är situationen ytterst obehagligt.

Dessutom anti-strålning kostym det var bara namnet ensam. Faktum är att kläder bara för att skydda sina små från strålningsrisker.

Men inga klagomål alls ut ur deras munnar. Faktum är att de satsar sina liv på denna plats. Varje sekund, blast och strålning kunde ha dödat dem. Om du inte dör direkt, har många fruktansvärda sjukdomar har förföljt dem i de kommande 20-30 åren, eller till och med snabbare än så.

"Vi gör ett självmordsuppdrag. Vi accepterar detta öde är som att få en dödsdom", så innehållet i ett kort meddelande till familjen av en arbetstagare.

Fanns 200 arbetare på kärnkraftverket (NPP) Dai-ichi Fukushima, som frivilligt väljer att bo på farliga ställen. De försökte att kyla kärnreaktor som håller på att spys strålning inom ramen för det ofattbara, och övervaka den sekund för sekund.

De delade sig i fyra skift, varje grupp på 50 personer. De är ofta kallas, The Fukushima Femtio, 50 extraordinära människor som är beredda att dö.

Företaget där de arbetar, Tokyo Power Plant Co (Tepco) enligt New York Times, vägrat att lämna ut identiteten på de arbetstagare som överlever där. Tepco sade att de endast tilldelas för att pumpa havsvatten och behålla reaktorn cool. Samtidigt, för att övervaka strålningsnivåer med hjälp av en liten mätare som de medför, för mätning av strålning vid kärntekniska anläggningar hade skadats.

Ännu viktigare är de också i uppdrag att hitta former för reaktorkärnan enheter deltar inte i explosionen förstörde flera gånger för några dagar sedan. För om det händer, var resultatet dödlig. Radioaktivt material kan spridas i stor skala.
"Fighting trötthet och tom mage, vi tvingar oss själva att fortsätta arbeta", skrev en av hans arbetare, Michiko Otsuki, på Internet.

New York Times skrev, 200 arbetare som bor här inte är en modig unga män som har den kompetens och hög kunskap om kärnkraft. Inte alla chefer som är ansvariga för driften av reaktorn. De är gamla män, arbetare och brandmän är lite längre - inte förrän ett halvt år - går i pension.

Så även om de utsätts för strålning, hade de hoppades skulle inte känna den sjukdom som skulle undergräva deras kropp 20-30 år från nu. De som förväntar sig att kalla den gudomliga grund av ålderdom, inte på grund av leukemi, grå starr och cancer.

Inne i kärnkraftverket nådde strålningsnivåer 1.000 milliseverts (mSv) i en timme. Det var oklart hur mycket strålning absorberades av arbetarna. Tydligen har Japan och USA som en säker gräns för strålning som en person kan bara ta emot 50 mSv per år. För akuta situationer som denna, kan den japanska hälsoministeriet upp till 250 mSv av strålning, det har också en maximal.

Och arbetarna började släppa, en efter en. Från den valde att stanna kvar vid makten, fem av dem rapporteras ha dött, två saknade och 21 andra skadades.

Miljontals andra liv
Vem kämpar för dessa arbetstagare, med sina liv, är sex kärnreaktorer. Tre har exploderat i avkylning. Alternativt, övervaka de och pumpa havsvatten för att kyla reaktorn för att förhindra en nukleär katastrof och hävdade att flera liv räddas.

Efter jordbävningen på Richterskalan 9 och förödande tsunamin drabbade östra kust Japan på fredag ​​11 mars, 2011, liv som gått förlorade är bortom åtgärd. Enligt en rapport från Rikspolisstyrelsens av Japan som den 16 mars, 2011, nådde dödssiffran 3.676 personer, skadade 1990, och 7.558 människor fortfarande rapporteras saknade i 16 prefekturer som svepte tsunamin. Det uppskattas, antalet döda på fältet mycket större, och man fruktar kunde nå tiotusentals människor.

Och förlusten av liv kommer säkert många gånger om det inte kyls kärnkraftverk explodera och en spridning av den dödliga radioaktiva ämnet kom ut.

Är en destruktiv jordbävning vibrationer nukleära infrastruktur som består av flera byggnader och sex reaktorer. En av dem är mycket viktigt: en jätte dieselgeneratorer för att hålla reaktorn kylning.

Enligt sidan JMA, till tsunami varningssystem kontakt med vissa viktiga anläggningar i Japan. Så snart varningslampor, kommer systemet automatiskt stanna tåget, hiss kontroll och reglera graden av trafiken. Ja, då systemet också automatiskt stänger av el i kärnreaktorer. Tyvärr, när det händer är generatorn som en backup energileverantör också skadad så att flödet av el hoppade helt och hållet. Kylning misslyckades och katastrofala spioner.

Tre enheter av kärnreaktorer som fortfarande är aktiva nu ett centrum för världens uppmärksamhet. Dessa reaktorer är den reaktortyp varmvatten som kräver en viss temperatur för att fungera säkert.
Som rapporterats av CNN, det bränslestav (bränslestavar) normalt arbetar vid temperaturer 760 grader Celsius. Om temperaturen ökas till mer än 1.200 grader Celsius, kommer bränslestavar brytas. Blir varm igen, skulle bränslestavarna smälta. Detta smälta skulle sprida strålning, även för att förånga reaktorhärden. När detta händer, skulle hemskt katastrof inträffa.

Inom fyra dagar, exploderade tre aktiva kärnreaktor. Reaktorenheter en exploderade den 12 mars 2011. Enhet tre exploderade två dagar senare. Och en dag senare, stänga av enheten två som exploderade.

Japans premiärminister Naoto Kan omedelbart förklarade en nödsituation kärnkraft. Totalt 170 tusen invånare i upp till 20 km radie evakuerades. Utöver detta uppmanat regeringen att stanna inomhus, stänga alla Air Lines, och stäng munnen med en handduk.

Ännu inte klart vad den exakta orsaken till explosionen. Men enligt Associated Press, inträffade explosionen när officerare försökte kyla kärnkraftverket reaktor nummer ett utnyttjande av vatten. Uppenbarligen har dessa i vattnet för att skapa väte när det utsätts för bränslestavar. Mängden tryck för att tvinga den tjänsteman utfärdade ett väte partiell. Men när det släppte faktiskt väte blandas med syre och orsaka en explosion.

Nivån på strålning som kommer ut från den skadade reaktorn fortfarande ojämn. Enligt MSNBC, den 15 mars, kan 2011-strålning når 11 900 mSv / tim. De experter från Indonesien som samlades vid ambassaden i Tokyo, sade att även strålningen i områden nära reaktorn nått till 400 tusen mSv / timme.

Personal som arbetar med katt och råtta med strålning. Om de högsta, steg de åt sidan. Om de tappas, de avancerade, och gör saker, så gott han kunde.

Strålning med vinden och även ryktas ha nått Tokyo, en sträcka på 250 km från kärnkraftverket.

Chefen för FN: Internationella atomenergiorganet (IAEA), YUKIYA Amano, på onsdag, har uttryckt mycket allvarlig situation i Fukushima. Amano sade bränslestavarna i Unit 4, 5 och 6 har blivit utsatt för luften och sprider strålning. Olika länder började uppmana medborgarna att hålla sig borta från Fukushima kärnkraftverk, åtminstone upp till en radie av 80 km.

Farligt, faktiskt.
Dock har kärnkraft varit stöttepelaren i Japan för att möta elbehovet för deras dag till dag. Data från förbundet för elbolag (FEPC) i Japan, verkar detta land 55 kärnreaktorer el på nästan 50 gigawatt. Denna energi bidrar till 34,5 procent av Japans elbehov.

I Japan har kärnkraften blivit en strategisk prioritet sedan 1973. För dem är kärnkraft ett klokt val eftersom staten Sakura inte har en massa olja och gas resurser.

Fukushima var inte den första kärnkraftsolyckan i Japan. I mitten av 1990 hade varit ett par kärnkraftsolyckor, inbegripet olyckor Tokaimura. När allt fortsätter den japanska regeringen att kraftfullt utveckla kärnenergi.

Tjernobyl, Three Mile, Fukushima
Fukushima tragedi påminde omedelbart världen på två andra nukleära tragedi.

År 1986 kärnkraftverk i den ukrainska sovjetiska sociala republiken (nu Ukraina), dör plötsligt makt. Som en följd av överhettning i systemet, inträffade flera explosioner. Kulminerade katastrof när de flesta reaktorkärnans smälta.

Strålning utanför spränga området till 50 gånger större än den strålning i Fukushima. Höga nivåer av strålning är spridda över hela västra delen av Sovjetunionen, Östeuropa, Västeuropa, Nordamerika och Nordeuropa. De flesta av människorna i Ukraina, Vitryssland och Ryssland evakuerades, och 336 tusen människor av vilka valde att inte återvända.

Som en följd av exponering för strålning, dog 31 växt arbetstagare och brandmän som då var på platsen inom några månader. Så många som 4.000 barn och vuxna som lider av sköldkörtelcancer efter att ha förtärt mjölk förorenade radioaktivt. Enligt uppgift, fem miljoner människor som drabbats av strålning och drabbades av en rad sjukdomar, allt från handikapp till cancer. Fram till nyligen strålningsnivåerna i Tjernobyl är fortfarande i ett kritiskt skede.

Baserat på beräkningen av internationella nukleära och radiologiska Event Scale (INES), omfattningen av olyckan i Tjernobyl nådde nivå 7, den högsta nivån i en kärnkraftsolycka.

Tidigare, 1979, inträffade en liknande olycka vid Three Mile Island, Pennsylvania, USA. De flesta av de reaktorkärnans i kärnkraftverk är också smält. Lyckligtvis, eftersom slöja av reaktorn inte var skadad, sedan spred sig till det territorium trots att strålningen är ganska omfattande, men tarafnya fortfarande relativt låg. Three Mile händelse av kärntekniska olyckor kategoriserade två nivåer, nämligen en kärnkraftsolycka med ett brett täckningsområde.

Hur Fukushima?
Som NHK rapporterade på fredagen, har Nuclear Industrial Safety Agency of Japan höjde skala av strålning till en nivå 5 den högsta nivån 7 i INES-skalan. Detta beror på mer än 3 procent av kärnbränsle har skadats och radioaktivt material hade läckt ut från anläggningen.

Situationen har blivit alltmer desperata medel vid ambassaden i Tokyo på onsdagen innan den nukleära Indonesien samla 10 experter som i genomsnitt tar en doktorsexamen vid ett universitet i delstaten Sakura.

Dessa experter, som på sidorna ambassad, slutsatsen att olyckan i Fukushima reaktorenheter 1 till 4 är fortfarande i skala 4 Ines. Det är, omfattningen av olyckan är fortfarande omkring Fukushima kärnkraftverk. Detta har dock olyckan förstört reaktorbyggnaden, damm kylvatten reserver, och orsaka brand i reaktorbyggnaden som lagrar använt bränsle.

Även om reaktorkärnan smältning inträffar, beräknas strålning inte kommer att släppas av i Tjernobyl inträffade. Rapporterad av sidan i The Guardian, har varje reaktor i Fukushima 20 cm tjockt stål. Manteln var fortfarande inlindad igen med betong byggnader. Så även om smält, är effekten förväntas inte vara alltför svår.

***

Svår omätligt sin kurs inne i tjock betong hölje, där arbetstagarna fortfarande kämpar våghals. De försökte alla medel, allt de kunde, för att kyla och övervaka reaktorn vid Fukushima kärnkraftverk.

"Jag hörde att han erbjöd sig att vara volontär, men han går i pension och ett halvt år. Mina ögon gråter inte ... hemma ses han inte den typen som kan utföra stora uppgifter. Men idag är jag mycket stolt över honom. Och jag ber för hans säkerhet ", skrev någon på Twitter med @ NamicoAoto konto.

En volontär var hans egen far, som var 59 år gammal.

"Pappa, jag ber dig, kom tillbaka på ett säkert sätt."
(Kd)

No comments:

Post a Comment